Minister tutvustas maavanema kandidaati

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Arto Aas
Riigihalduse minister Arto Aas Foto: Erik Prozes / Postimees

Seoses viieaastase ametiaja lõppemisega sai 1. juulist senisest Valga maavanemast Margus Lepikust maavanema asendaja.

Tulenevalt seadusest nimetab maavanema järgmiseks viieks aastaks ametisse vastutava ministri ettepanekul vabariigi valitsus. Ametisse nimetamise protseduuri läbiviimiseks on käskkirja alusel antud aega kuni kolm kuud. «Seepärast olengi 1. juulist maavanema asendaja – kuni nimetatakse ametisse maavanem,» täpsustas Margus Lepik toona.

Ametisoleva maavanema sõnul on ta valmis ametis jätkama ning on selleks nõusoleku andnud ka riigihalduse ministrile. «Otsuse tegemisel on palju kaasa aidanud Valgamaa inimesed, kes on mulle toetust ja poolehoidu avaldanud.»

Täna oligi riigihalduse minister Arto Aas Valgas ja tutvustas maavalitsuse teise korruse nõupidamiste ruumis Lepikut kui Valga maavanema kandidaati omavalitsuste liidu liikmetele.

Kui viis aastat tagasi loobus Valgamaa Omavalitsuste Liidu üldkoosolek protestiks maavanema ametisse nimetamise protseduuri vastu Lepiku kandidatuuri kohta arvamust avaldamast, siis sel korral toetavad teda kõik omavalitsuste juhid.

«Kuigi kooskõlastamine omavalitsuse liiduga on endiselt formaalne, saame oma arvamust ministrile ja valitsusele üldkoosoleku otsusega siiski avaldada. Oleme koos seda küsimust arutanud ning toetame Margus Lepiku jätkamist maavanemana,» on selgitanud omavalitsusjuhtide seisukohta Valgamaa Omavalitsuste Liidu juht Agu Kabrits.

«Oleme tema töö ja tegemistega rahul. Viie aasta jooksul on ta tõestanud oma sobilikkust ning võimekust temale pandud ülesannetega hakkama saamisel,» lisas Kabrits.

Margus Lepik on Valgas sündinud, kasvanud ja koolis käinud. Lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ja tegelenud eraettevõtlusega. Aastatel 1999–2007 oli ta Valga linnapea ning kaks aastat Eesti Linnade Liidu esimees. 2007. aastal valiti ta Riigikokku ja 2010. aasta juulist on ta Valga maavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles