Kool – kas mõttekas või mõttetu koht?

, Valgamaa Rajaleidja keskuse psühholoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Lõkova
Endla Lõkova Foto: Arvo Meeks

Suvevaheaeg jahedalt karastavas suves on oma suurepärase töö teinud. Õpilased ja õpetajad on puhanud, igatsus kooli järele kasvab iga päevaga. Pea on täis suurepäraseid plaane, kuidas algaval õppeaastal näha vähem vaeva ja saada paremaid tulemusi.

Esmapilgul ei kannata selline suhtumine kooliga seostamist, kuid lähemal uurimisel sisaldub selles paras annus nutikust, planeerimist, järjepidevust, motivatsiooni ja palju muid olulisi abinõusid õpioskuste rakendamiseks. Kool on koht, kus harjutada ja arendada eespool loetletut juba varakult, et hilisemas eas olla oma tegevuse peremees. Tundub mõttekas!

Kooli tullakse kahel olulisel põhjusel: õppima ja suhtlema. Üks põhjus toetab teist. Õppimine pole võimalik suhtlemiseta. Ladus suhtlemine aitab kaasa tõsiasjale, et töö ja lõbu saavad käia käsikäes. Eakaaslastega läbikäimine aktiveerib õpilase isiksuseomadused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles