Militaarfestival algas suure pauguga

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjasõja näidislahing
Põhjasõja näidislahing Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kell kolm algas Valga rahvusvaheline militaarfestival MilFest, kui linnapargis Vabadussõja monumendil avati Paju lahingut kujutav pronksplaat.

Järjekorras juba seitsmes militaarajaloo festival sai avapaugu sõna otses mõttes, kui kärgatasid suurtükipaugud.  Avakõneks võtsid sõna linnapea Kalev Härk ja sihtasutuse Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon juht major Meelis Kivi. Pärast seda oli terve tunni vältel võimalik jälgida Põhjasõja näidislahingut.

Päris plaani järgi päev siiski ei kulgenud. Paraku jäi ära pinnaltpäästmise demonstratsioon helikopteri abil Pedeli jõe ääres, kuna kopterit oli tarvis mujal.

NATO hävitaja ülelendu sai siiski näha ja muidugi kuulda – ja kuidas veel! Nii mõnelgi pani mürin kõrvad lukku. Kiirelt see tuli ja kadunud ta oligi, järele jäi vaid heli. Kes oli piisavalt kärme, sel õnnestus hävitajat taevas ikka silmata ka.

Huvilistel oli võimalik üles ronida Pasi soomukile, mida lapsed agaralt ka tegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles