Artistiderohke kontsert tuleb varasemast pikem

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augustikuu sumedatel suveöödel võib juhtuda mõndagi – seekord pakub elamusi Jõekääru kontsert.
Augustikuu sumedatel suveöödel võib juhtuda mõndagi – seekord pakub elamusi Jõekääru kontsert. Foto: arhiiv

Valga rahvusvahelise militaarajaloo festivali homsele avapäevale paneb krooni pähe Jõekääru kontsert Pedeli jõe poolsaarel. Esinevad tuntud artistid nii siit- kui sealtpoolt piiri.

Kontserdi korraldaja, Valga kultuurikeskuse direktori Ülle Juhi sõnul annab tänavusele kontserdile tooni isamaalisus ja rahvuslikkus. «Seda rõhutab seegi, et kontsert leiab aset rahvusvahelise militaarajaloo festivali ajal.»

Eelmisel kolmel aastal saadud positiivne vastukaja publikult on innustanud korraldajaid Jõekääru kontserdiga  jätkama ning see on hakanud juba traditsiooniks muutuma.

«Juurde on tulnud hulk kogemusi ja korraldamine läheb praegu juba libedamalt,» sõnas Juht, kelle sõnul oli esimestel aastatel õhus palju küsimärke, kuidas Valga publik koha ja formaadi vastu võtab.

Igal aastal midagi uut

«Tahame igal aastal pakkuda külastajatele midagi uut ja teistmoodi. Ükskõik, kas tegemist on näiteks pinkide paigutuse, toitlustuse või mõne muu pakutava teenusega – et oleks jälle midagi uut,» sõnas Juht. «Oleme aastate jooksul kasvanud juba suuremaks. Võib öelda, et oleme lapsekingadest hakanud välja tulema, kuid arenemisruumi on veel küllalt. Loodame, et ühel hetkel saame öelda: sellist just tahtsimegi,» oli Juht lootust täis.

«Esimese kontserdi tagasiside tuli kohe järgmise päeva hommikul, kui Facebookis tuli positiivne laine ning saime tõestuse, et see meeldis ja seda tuleks jätkata. Muidugi tuli ka ettepanekuid. Nüüdseks on Jõekääru kontsert hakanud inimeste mälus kinnistuma ja huvi tuntakse selle vastu juba kevadel,» lisas ta.

Korraldaja sõnul paneb esinejate valiku paika kontserdi formaat. «Soovime pakkuda midagi igale vanusegrupile ja vastavalt sellele valime esinejaid. Samuti üritame jälgida, et esinejad aastast aastasse ei korduks,» sõnas Juht.

«Üks eesmärk on tuua publiku ette kohalikke noori ja see, et saame tänavu esinema kutsuda Gertu Pabbo koos Kristjan Kannukesega, on privileeg. Kindlasti oleks veel ära vaja märkida Tõnis Mägi ja Läti poolelt Andris Ērglis,» sõnas Juht ja lisas, et nii saame tundma õppida ka naabrite eelistusi

Eriline koht linna südames

Jõekääru kontsert eristub teistest samalaadsetest suvesündmustest juba koha poolest. «Kesklinnas elamurajoonide vahel, kus kõik on käe-jala juures, aga samas rohelus ja vesi ümberringi – see on väga oluline nii akustiliselt kui visuaalselt,» tõi korraldaja välja kontserdikoha plussid.

«Tegemist on kogupereüritusega, kuhu kaasame kohalikke andekaid noori, kes saavad võimaluse esineda koos suure orkestriga. Arvan, et ei eksi, kui ütlen, et nendele on see kogemus väga motiveeriv,» sõnas Juht.

Kontsert on kaheosaline. «Esimene osa kestab umbes kaks tundi, kulmineerudes päikeseloojanguga. Seejärel on 30 minutit vaheaega ja siis tuleb teine osa, mis kestab laias laastus keskööni.» Juhi sõnul on tänavune kontsert eelmistest pikem seetõttu, et esinejaid on juurde tulnud ja ühestki neist ei taha nad loobuda.

Külastajad võivad igatahes toredaks ja mõnusaks augustiõhtuks valmis olla. «Kaasa võiks võtta soojemaid riideid, et augustikuu sumeduses süvenenult muusikat nautides kõhedust tundma ei peaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles