Maakonna maanteed saavad tänavu suvel tõhusa värskenduskuuri

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru–Mõniste–Valga tee ligi 10kilomeetrise lõigu remont peaks saama valmis septembri lõpuks. Nüüdseks on tee saanud vastse asfaltkatte, ristmikud ja mahasõidud uuendatakse ning tulevad uued bussiooteplatvormid ja -paviljonid.
Võru–Mõniste–Valga tee ligi 10kilomeetrise lõigu remont peaks saama valmis septembri lõpuks. Nüüdseks on tee saanud vastse asfaltkatte, ristmikud ja mahasõidud uuendatakse ning tulevad uued bussiooteplatvormid ja -paviljonid. Foto: Taavi Niittee

Valgamaa maanteedel on käimas suured tööd. Lõik Lepalt Valga piirini saab peagi täiesti uue ilme ning mitu kruusateed remonditud. Otepää kanti aga lisandub uusi rattateid.

Remont Võru–Mõniste–Valga tee 67. ja 77. kilomeetri vahel Lepalt Valga linnapiirini kestab juba aprillist. Tööde käigus freesitakse vana asfaltkate, saavad välja vahetatud truubid, laiendatud vana muldkeha ja kaevatud kraavid. Lõpuks saab kogu lõik uue asfaltkatte, uued mahasõidud ja liikluskorraldusvahendid ning kaheksa uut bussiooteplatvormi ja kaks uut bussipaviljoni. Tööd on plaanis lõpetada 30. septembriks.

Freesitud asfalt kasutatakse ära kruusateelõikudele mustkatte ehitamisel: Valtinas 2,5 kilomeetri pikkusel lõigul Vana-Antsla–Lüllemäe tee 8. ja 11. kilomeetri vahel ning Lüllemäel 1,2 kilomeetri pikkusel lõigul Laatre–Lüllemäe–Hargla tee 16. ja 18. kilomeetri vahel. Tööde maksumus on kuni 2,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles