Kanal kaob tuhandetest teleritest

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Algselt vabalevist lahkuda lubanud ja seejärel siiski meelemuutuse valinud telekanal TV3 viiakse ööl vastu homset väiksema levialaga Multiplex6 võrku ning kõigil tavaantenniga vaatajail tuleb kanalitele uus otsing teha.

Muudatuse tulemusel väheneb TV3 leviala sedavõrd, et hinnanguliselt jääb selle telekanali vaatamise võimaluseta 15 000 tavaantenni kasutavat peret.

Telekanalite vabalevi opereeriva Levira teatel peavad kõik need levialasse jäävad inimesed, kes vaatavat telerit tavaantenniga ja soovivad TV3 edasi vaadata, taastama homme teleri või digiboksi algseaded ja uuendama kanalid. Vastasel juhul TV3 signaal telerisse ei jõua.

Teisi vabalevikanaleid muudatus ei puuduta – ETV, ETV2, Kanal 2 ja TallinnaTV jäävad levima endisel moel ja ulatuses ning nende nägemiseks oma teleri või antenniga midagi ette võtma ei pea.

Valga maakonda katavad kas Valgjärvel või Tartus asuvad saatjad. Viimase puhul tuleks aga jälgida, et antenn paigaldatakse nii, et selle vardad on maapinnaga vertikaalselt.

TV3 juht Priit Leito on öelnud, et niinimetatud osalise vabalevi lahendus on väga hea, kuna aitab neil aastas kokku hoida kuuekohalise summa, kuid telepilt jõuab siiski peaaegu kõigi Eesti elanikeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles