Naaber: loodetavasti saab tüdrukuga kõik korda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korterelamu, mille viiendalt korruselt kukkus alla laps.
Korterelamu, mille viiendalt korruselt kukkus alla laps. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile, 10. augusti hommikul kella 10.30 paiku sai häirekeskus teate, et Valgas Pikal tänaval kukkus viiekorruselise korterelamu viienda korruse aknast alla kuueaastane laps. Kiirabi viis lapse Tartu Ülikooli kliinikumi.

Täna hommikul ei andnud peaaegu miski Pikk 35 korrusmaja juures aimu eilsest rängast õnnetusest. Pea ainsa märgina võis rohul maja akende all näha autojälgi.

Rahvast liikus maja ümbruses omajagu. Kümmekonnast inimesest, kellega Valgamaalane rääkis, olid kõik õnnetusest kuulnud, kuid keegi neist polnud enda sõnul näinud selle toimumist ega õnnetusjärgset askeldamist korrusmaja akende all. «Uudistest lugesin – hirmus lugu,» ütles noor vene keelt kõnelenud naine. «Telerist vaatasin: uskumatu, et meie majas selline asi juhtus,» sõnas auväärses eas eesti proua.

Teistest rohkem teadis vanemaealine vene proua, kes elas samas trepikojas, kus õnnetus juhtus. «Kuulsin, mis juhtus, kuigi ise ei näinud. Tean seda tüdrukut, peale tema on peres veel kaks last. Ega nad siin ei ela, vaid olid juba mõnda aega vanaemal külas. Kodu on neil kusagil Tallinna kandis.»

Proua teada pidid lapsed vanaema juures Valgas viibima selle nädala reedeni. «Aga nüüd läks kõik hoopis teisiti,» tõdes ta – lisades, et tema andmetel on kõik tüdruku lähedased praegu tema juures haiglas.

Tüdruku terviseseisundi kohta proual uuemad andmed puudusid. «Minu teada on tal õlg murtud või paigast ära, muud ei tea midagi. Loodetavasti saab temaga kõik korda. Armas tüdruk: väike, sale ja elavaloomuline. Tahaks väga, et ta täielikult paraneks,» ütles proua silmade niiskudes.

Tartu ülikooli kliinikumi avalikkussuhete juht Kristi Tael kinnitas täna poole 12 ajal Valgamaalasele, et usutavasti on naabriproua lootustel võimalus täide minna. «Laps on arstide hoole all. Tema seisund on stabiilne, paranemistendentsiga.»

«Politsei käis sündmuskohal, hetkel on kõik juhtunu asjaolud väljaselgitamisel. Politsei alustas kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest,» rääkis eile Valgamaalasele politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Maria Gonjak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles