Rannavalvurid päästsid mehe elu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvur Ahti Kobin (vasakul) märkas õnnetusse sattunud meest. Tema kolleeg Priit Lehismets koos endise rannavalvuri ja oma venna Raul Lehismetsaga elustasid hättasattunut.
Rannavalvur Ahti Kobin (vasakul) märkas õnnetusse sattunud meest. Tema kolleeg Priit Lehismets koos endise rannavalvuri ja oma venna Raul Lehismetsaga elustasid hättasattunut. Foto: AS G4S Eesti

Täna, 10. augustil kella 12 ajal sattus Pühajärvel uppumisohtu viiekümnendates eluaastates mees. Rannavalvur märkas kaldast 20 meetri kaugusel olevat hädasolijat kiirelt ja tõttas appi. Teadvuseta mehe päästmiseks tuli kasutada elustamisvõtteid.

Appi kannatanut elustama tuli ka rannas viibinud endine rannavalvur. Üks pealtnägija kutsus samal ajal kiirabi välja. Kiirabi kohale jõudes tundis mees end juba oluliselt paremini, seni lasid rannavalvurid tal pikali olla ja varjasid teda päikese eest.

Kui kannatanu šokist toibus, ütles ta, et järve põhi kadus järsku alt. G4S rannavalvuri Priit Lehismetsa sõnul võis meesterahvas ootamatult sügavamasse kohta sattudes paanikasse minna ja vett sisse tõmmata, sest ujumisoskusega kannatanul probleeme ei olnud. Õnnetuse hetkel oli Pühajärve rannas ligi poolsada inimest ja lehvis roheline lipp.

5. augusti pärastlõunal oli juhtum ka Tallinnas Stroomi rannas, kus vanemal naisterahval hakkas paha ja ta istus kivile, et võtta rohtu. Seejärel kaotas ta aga teadvuse ning kukkus nägupidi vette. Kuna rannas oli rahvast palju, siis märgati juhtumit kohe. Hoolivad kaaskodanikud aitasid naise ruttu veest välja ning kutsusid kiirabi. Naine tuli uuesti teadvusele ja rannavalvel jäi üle ta edasi kiirabi meedikute hoole alla anda.

G4S rannavalvurid soovitavad suplemiseks randasid, kus on rannavalve ja abi võimaliku õnnetuse korral kiirem. Samuti on mõistlik minna randa mitmekesi, nii hoitakse üksteisel silm peal ja on lihtsam vältida õnnetusjuhtumeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles