Paju mõis tuli kaardile tagasi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusjuht Hille Volberg, juhatuse liige Tõnu Sõrmus ja haldusjuht Kalju Sinisalu Paju pansionaadi peahoone rekonstrueerimisjärgsel taasavamisel.
Hooldusjuht Hille Volberg, juhatuse liige Tõnu Sõrmus ja haldusjuht Kalju Sinisalu Paju pansionaadi peahoone rekonstrueerimisjärgsel taasavamisel. Foto: Arvo Meeks

«Kui Paju mõisahoone saaks rääkida, oleks tal meile öelda väga palju. Ajalugu küll räägib enda eest, kuid lubage mul jagada tänusõnu, mida see hoone oma sügavamais tunnetes täna öelda sooviks.»

Selliste sõnadega alustas eile mõisahoone rekonstrueerimisjärgset avamispidu, mis ühtlasi Paju pansionaadi tähtpäev, 55 aasta juubel, päeva juht Enn Tobre.

«Kui majad oskaksid rääkida, kuuleksite teie, armsad külalised: aitäh, et olete andnud mulle tagasi oma ajaloo, uhkuse ja väärikuse; aitäh, et olete kinkinud mulle elukogemused, mis on läbi aegade olnud õpetlikud, kordumatud ja unustamatud. Tänan, et olen saanud anda peavarju, kindlustunnet, kaitset neile, kes seda on vajanud. Aitäh, et saan siin seista ühe ajaloo verstapostina,» jätkas Tobre tundeküllaselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles