Teoks saab Eesti suurim vabaõhuvaatemäng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loitsu lava ülespanek
Tõrva Loitsu lava ülespanek Foto: Maido Ruusmann

Eesti suurim tule, vee ja muusika vabaõhu-vaatemäng Tõrva Loits leiab aset juba homme, 8. augustil. Tegu on täiesti unikaalse üritusega, mis leiab aset vaid ühel õhtul ning toob samaaegselt lavale paremiku Eesti esinejatest, kelle etteasteid saadab suur tule, vee ja valgusefektide spektaakel, mille on lavastanud Von Krahli teatri juht Mart Koldits.

Vaatemängu aitavad muusikaliselt publikuni tuua ansamblid Kosmikud, HU? ja eesti hip-hopi legend Genka. Õhtu juhatavad kell 20.00 algava kontserdiga sisse sisse ansambel Lenna ja Karl-Erik Taukar ning lavale astuvad ka saate «Eesti otsib superstaari» superfinalistid Jüri Pootsmann ja Gertu Pabbo.

Sarnaselt viimase kahe aastaga saab ka tänavune Tõrva Loits ainest Kreutzwaldi loomingust, etendades sel korral lavastaja Mart Kolditsa käe all vaatemängu Kilplaste tegemistest, kus keskendutakse muu hulgas teemadele nagu rumaluse jäävus ajas ning talupojatarkuse hääbumine igapäevaelust.

Kui jälgides päevapoliitilist olukorda ja ühiskonna arenguid jääb tihti mulje, et miski pole siin ilmas enam püsiv, siis tänavune vaatemäng toob lavale selle, et jätkuvalt on meie ümber rohkesti kilplaslikku.

Koreograafia eest vastutab Märt Agu ning loovjuht on Reigo Ahven. Eriefektid teostab Trikivabrik ning tulise vaatemängu korraldavad Valgusfestivali Tulemeistrid. Kohal on ka Viljandi drumlab, kaasas maailma suurimad trummid.

Lavastaja Mart Kolditsa sõnul tõotab selleaastane vaatemäng tulla varasemast veelgi suurejoonelisem: «Kui iga aastaga on Tõrva Loitsu etendus kasvanud, siis nii ka sellel aastal. Publikut ootavad ees veelgi pöörasemad trikid vee, tule, valguse, video ning akrobaatikaga. Ja nii võimatu kui see ka ei tundu, saab sellel aastal olema laval veel rohkem actionit.»

Nagu öeldud, ei ole Tõrva Loitsu näol tegemist tavapärase suvekontserdiga, kus erinevad esinejad järgnevad oma esitustega üksteisele. Laval on ühel ja samal ajal paremik Eesti esinejatest.

Eesti esiräppar Genka ei ole seni eales üheaegselt lava jaganud ei Kosmikute ega ansambliga HU?. «Ma olen kindel, et see saab kokku kõlama väga hea,» vastab ta küsimusele, kuidas tema arvates võiks kokku kõlada üdini maskulliinne Genka ja äärmiselt feminiinsete tekstide poolest tuntud HU?.

Täna õhtul ning homme hommikul on toimumas veel lavastuse kokkumängud, et tuua juba laupäeva õhtul lavale suurejooneline ja ennenägematu vaatemäng. Väravad avatakse külalistele maalilise Veskijärve kaldal kell 18.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles