Valga naised heal positsioonil

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitka retk 2014
Pitka retk 2014 Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rahvusvahelist admiral Pitka luurevõistlust juhib peale teist päeva Kaitseliidu Pärnumaa maleva 2. võistkond Tallinna maleva Kalevi malevkonna võistkonna ja Tartu maleva 2. võistkonna ees.

Neljapäeva hommikuks oli läbitud viis kontrollpunkti, kus hinnati tehnika tundmist, meditsiiniülesande lahendamist, miinivälja läbimist ja kaht laskeharjutust. Praegu viibivad võistkonnad luureülesandel, mis võib anda kaaluka osa võistluse punktiarvestuses.

Parim välisvõistkond on hetkel Soome 2. meeskond, kes asub 11. kohal. Naiskodukaitse Valga ringkonna võistlejad on tublil 12. kohal. Katkestajaid on praegu vaid üks –– vanglateenistuse 2. võistkond.

Võistlusel osaleb 24 võistkonda, kellest kaheksa on pärit raja tagant. Väliskülalistest võtab patrullretkest osa kaks Ameerika, kaks Soome, üks Taani, üks Rootsi, üks Norra ja üks Läti võistkond.

Pealtvaatajad saavad võistlejaid tegutsemas näha reedel, 7. augustil avatud kontrollpunktis Rõuge Ööbikorus, kus on üles seatud takistusrada, ja laupäeval, 8. augusti hommikul Tamula järve ääres lõppeval võistluse lõpujooksul.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal eri Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Võistluse eesmärgiks on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset, relvastust/varustust ning kindlasti ka moraali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles