Triatlonist kujunes tore kogupereüritus

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatlon ümber Nõuni järve oli tõeliselt tore kogupereüritus.
Triatlon ümber Nõuni järve oli tõeliselt tore kogupereüritus. Foto: Marika Viks

Just nii arvas Nõuni maakultuurimaja juht Marika Viks, kes 2. augustil peetud triatlonile ümber Nõuni järve kaasa elama tuli. «Oli sõbralik õhkkond ja vahva koos sportimisest rõõmu tundmine – kes rajal, kes raja ääres.»

Tegemist oli juba 11. Nõuni triatloniga. Põhivõistluse kavas oli 150 meetrit ujumist, 7,5 kilomeetrit rattasõitu ja 1,5 kilomeetrit jooksu.

«Mõnikord on stardis olnud nii emme ja issi kui perepojad, seekord jäi emme raja äärde pöidlahoidjaks. Nende aastate jooksul on mõndagi muutunud – väikesest duatlonistist on kasvanud välja noorteklassi võistleja. Noored, toona veel vastarmunud, tulevad juba võistlema pisikese pesamunaga. Ja meie kõige pisemad, emme süles, kolmerattalisele tuld andes – täis tõelist spordiindu, vahvalt finišeerumas Tilluduatloni finišis,» jagas Viks emotsioone.

Auhindu jagus kõigile osalejatele ning pirukaid ja mustikasuppi samuti. «Ilm oli ju fantastiline – nii nagu kogu üritus!» lisas Viks. Rajarekord sai uuenduse ja tegijaks Rinaldo Teder ajaga 21,07. «Eks see oli hoolega sel hooajal läbivändatud rattakilomeetrite abiga,» arvas rekordimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles