Järvekülalised registreerivad end ise

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Suve eel käivitati veebirakendus, mis võimaldab piiriveekogule minejal mugavasti end lühisõnumiga järvele ja sealt tagasi registreerida. Praegu kasutab lahendust ligi 700 kalastushuvilist, andis teada politsei pressiesindaja.

Minnes ujuvvahendi või transpordivahendiga Narva jõele, Narva veehoidlale, Lämmi- ja Pihkva järvele, tuleb igaühel oma minek ja tulek registreerida. Samuti tuleb registreerida veesõiduki ja muu transpordivahendiga Peipsi järvele minek kaugemale kui üks kilomeeter kaldast ning sealt tagasitulek.

Kui varem sai end järvele registreerida vaid lähimas piirivalvekordonis, siis viimastel kuudel on kalastushuvilised omaks võtmas siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse tellimusel valminud veebirakendust www.piiriveekogu.ee. Selles rakenduses kasutajakontot omades saab igaüks oma paadisõiduplaanidest lühisõnumiga lihtsalt ja mugavalt ise piirivalvuritele teada anda ning kaob vajadus kõnejärjekorras oodata.

«Lisaks saadab rakendus selle kaudu järvele registreerunule tund enne veekogul viibimise aja lõppu ka meeldetuletuse tagasipöördumiseks,» kirjeldas Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits. Ta lisas, et veel saavad nutitelefoni kasutajad piiriveekogul olles rakenduse kaudu oma asukohta positsioneerida. «See omakorda võimaldab hättasattumisel suunata kiiremat abi õigesse kohta.»

Praegu on veebirakendusel ligi 700 kasutajakontot ning kõige enam kasutatakse seda registreerimaks oma veekogule minek alguspunktidega Narvast, Mustajõest ja Punamäelt. Maist saati, mil rakendus käivitati, on inimesed end selle kaudu järvele ja sealt maha registreerinud pea 2000 korral. Lisaks on kordonite piirivalvurid samal perioodil järvele ja sealt maha telefonitsi registreerinud inimesi ligi 19 000 korral.

«Kuna järvele registreerijaid on palju, tuleb teinekord mõnedel kõnega ootele jääda, kuniks liinile saab. Selleks, et end järvele kohe, mugavalt ja ise registreerida, saabki kasutada piiriveekogu.ee rakendust,» kommenteeris kordonijuht iseteeninduse eelist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles