Kas Tõrvat on tabanud jalgrattavarguste laine?

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimaste päevade jooksul Tõrvat tabanud rattavarguste valguses soovitab politsei veel kord jalgrattad igal ajal lukustatuna hoida. Lisaks rattale tuleks lukustada ka trepikoda, kus ratast öösiti hoitakse.
Viimaste päevade jooksul Tõrvat tabanud rattavarguste valguses soovitab politsei veel kord jalgrattad igal ajal lukustatuna hoida. Lisaks rattale tuleks lukustada ka trepikoda, kus ratast öösiti hoitakse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tõrva Tule-Päevade käigus leiab homme õhtul aset Jalgrattaöö nime kandev üritus, kuid mõnelgi jääb paraku sinna minemata, sest nende kaherattaline on langenud kurikaelte saagiks.

Laupäeval ööl vastu pühapäeva läksid Tõrvas Riiska linnasosas asuva kortermaja lukustamata trepikojast kaduma kaks ratast: lasteratas ja mägijalgratas. Üks lasteratas pandi tõenäoliselt pihta ka kõrvalasuvast trepikojast. Täpset arvu, kui palju rattaid ühe ööga omanikku vahetas ja kas vargad külastasid vaid üht kortermaja, hetkel teada ei ole.

Üks varastatud ratastest kuulus kortermajas elavale väiksele tüdrukule, kelle vanem vend võttis ratta kadumist märgates kõigepealt ühendust kõigi trepikojas elavate elanikega. «Kaalusin igasuguseid variante. Mõtlesin näiteks, et võib-olla on keegi pärast pidu liiga väsinud olnud, et jala koju minna.» Pärast seda kui avastati, et kadunud on ka teine ja kolmaski ratas, lootus laenamisest kustus.

Abi palutakse sotsiaalmeedias

Kohe pärast seda, kui alust oli kahtlustada kõige hullemat, hakkasid sotsiaalmeediasse ilmuma teated vargustest. «Rattaks Sarda, punast värvi, sarvedega, sarved punased. Iste alt veidi katki, ees ja taga porilauad musta värvi,» võib lugeda pühapäeva lõuna paiku postitatud teatest abipalvega pisiõe ratta leidmiseks.

«Lihtne üleni tumerohelise mustriga raam + pulga peale valges kirjas kirjutatud Nevada. Lenksud, pedaalid ja poriplekid olid süsimustad,» seisab teises, milles lubatakse ratta leidmise eest ka vaevatasu. «Et siis Valga maantee trepikad kooserdati varaste poolt läbi. Eile ööse jäi Kert oma rattast ilma. Laste tagant varastada, väga inetu,» kirjutatakse kolmandas.

Vargused jätkuvad?

Eile lõunal teatas läbi Facebooki järjekordsest kadunud rattast ka neljas kinnitatud varguseohver. Seekord kadus hallikas Merida jalgratas päise päeva ajal Tõrva kesklinnast. «Täna hommikul tulin kell 7.30 tööle. Umbes 10 paiku märgati, et ratast enam ei ole.» Kannatanu käis enda sõnul samal päeval ja kiiremas korras politseijaoskonnas avaldust esitamas.

Tõrva konstaablijaoskonna politseikapten Aleksander Zemskovi sõnul tulekski sellistel juhtudel kohe politseisse pöörduda. Tema arvates poleks sugugi üllatav, kui antud juhtudel ratastel mingisuguse suurema transpordivahendiga järel käidi. «Politsei kutsukski inimesi üles teada andma igasugusest kahtlasest tegevustest ja isikutest nimetatud varguste toimumise ajal.»

Samuti pani politseikapten inimestele südamele, et rattaid tuleks alati lukustada. «Õhtuti väikseasulates ringi sõites võib märgata, et kõik seinaääred on lukustama sõiduvahenditest kirjud. Arvatakse, et rataste väärtus on väike ja keegi ei võta, aga ometigi võetakse ja tehakse kas või lõbusõitu.» Zemskovi sõnul leitakse paljud varastatud rattad hiljem kuhugi mahajäetuna.

«Kõik oleneb sellest, kas inimesed helistavad või tulevad esimesel võimalusel politseijaoskonda vargusest teatama ja jagavad infot varguse asjaolude kohta, » vastas Zemskov küsimusele, kui suure võimalusega kurikaelad kätte saadakse ja rattad omanike juurde tagasi jõuavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles