Kuuepäevane festival saab avalöögi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva Loits 2014
Tõrva Loits 2014 Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Tänavused Tõrva Tule-Päevad koos kultuuri- ja loodushariduspäevadega „«Las jääda ükski mets»“ leiavad aset 4.–9. augustini.

Mulgimaa suurimas linnas on kuuepäevase festivali jooksul rohkem kui 40 üritust ja ettevõtmist, mis pakuvad osalemisrõõmu kogu perele, andis teada Tõrva avalike suhete spetsialist Siim Ausmees.

Festivali pidulik avamine saab teoks homme õhtul kell 21 Tõrva purskkaevu platsil koos kohalike kultuuritegijatega. Juba paar tundi varem on muusikasõbrad aga oodatud kirik-kammersaalis toimuvale kontserdile „«Opereti lummuses»“, kus esinevad Margit Saulep ja Urmas Põldma.

Kolmapäeval saab muu hulgas osaleda kalapüügivõistlusel „Tõrva Vooker“, keskväljakul on avatud kinotelk ning etendub Mart Sanderi monoetendus «„Juhuslik nimetaja“». Peale monoetendust tutvustab multitalent Sander ka oma uut romaani «„Litsid“». Päeva lõpetab esimene Tõrva Rattaöö, mille käigus tehakse üheskoos ratastel linnale ring peale.

6. augusti tähtsündmuseks võib pidada Veljo Tormise 85. juubelile pühendatud kontserti „«Tormis üle maa»“, kus esineb kammerkoor Collegium Musicale dirigent Endrik Üksvärava juhtimisel. Sama päeva õhtul saab Veskijärve ääres nautida Jaan Söödi parimaid palasid ning osaleda saab ka autode ööorienteerumisel. Jätkub ka kalapüügivõistlus, kus võisteldakse esimese kala püüdmises.

Reede õhtul astub üle pika aja publiku ette lauljanna Novella Hanson, et koos Andre Maakeriga anda ühiskontsert kodukohvikus Supelung.

Samuti saavad reedel alguse Tõrva keskväljakul toimuvad Eesti naiste meistrivõistlused rannavolles, toimub Tõrva pokkeriturniir ja luuletaja Indrek Hirv esitab kultuuripäevade käigus oma armastusluulet. Kultuuri- ja loodushariduspäevade raames toimub matk Tõrva Tantsu- ja Linnamäele, mille käigus saab vaadata teatraliseeritud episoode selle paiga ajaloost.

Laupäeval on Tõrva kesklinnas avatud lasteala ja toimub jõustruktuuride näitus. Festivali kõrgpunkt on aga 8. augusti õhtul Veskijärve veerel teoks saav suurim tule, vee ja muusika vabaõhu vaatemäng „Tõrva Loits“, mille selleaastanegi põhiteema on seotud kilplastega.

Kontserdil esinevad värsked superstaarid Jüri Pootsmann ja Gertu Pabbo, ansamblid Kosmikud ja HU?, räppar Genka ning Karl-Erik Taukar ja Lenna. Etenduse lavastab Mart Koldits.

Reedel ja laupäeval on Tõrvas laat ning esmakordselt on avatud ka toidumaja Veski tänaval.

Festival lõpeb pühapäeval Valgamaa meistrivõistlustega rannavõrkpallis ning Tõrva kapitühjenduspäevaga Nooruse pargis, mille raames valitakse välja selleaastane parim Tõrva moos.

9. augustini saab Tõrvas ja lähiümbruses kuulata sagedusel 90,0 MHz Tõrva raadiot, mille eestvedajad on Tõrva Noortevolikogu liikmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles