Leigo peremees valiti Looduskaitse Seltsi auliikmeks

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Tamm, Leigo talu peremees.
Tõnu Tamm, Leigo talu peremees. Foto: arhiiv

Eesti Looduskaitse Selts valis oma sajandaks auliikmeks Leigo järvemaastike ja järvemuusika kontsertide looja Tõnu Tamme.

“Tänuavaldus ja tunnustus on kauaagese ja oskusliku töö eest Leigo järvemaastike kujundajana ning järvekontsertide ja tule-etenduste loojana,” põhjendas Eesti Looduskaitse Seltsi esimees Jaan Riis looduskaitse seltsi otsust.

Sel laupäeval algab Elvas üle-Eestiline loodussõprade kokkutulek, mis lõpeb pühapäeval väikese järvemuusika lisakontserdiga Leigol. Seal antakse Leigo talu peremehele Tõnu Tammele pidulikult üle Eesti Looduskaitse Seltsi sajanda auliikme tunnistus.

Seekordne kokkutulek algab laupäeval rahulikus tempos. Käiakse matkamas, ekskursioonidel, Tõravere observatooriumis ja Luke mõisapargis. Õhtul toimub Kait Tamra isamaaliste laulude kontsert. Kõneleb seltsi auesimees Arnold Rüütel. Räägitakse rahvusmaastikest, meenutatakse seltsi auliikmeid: Eesti parimat tundjat profsessor Endel Varepit ja Vellavere ilmatarka Vadim Želninit.

Pühapäeval saavad kokkutulekust osavõtjad Võrtsjärve muuseumis näha angerjat, tõugjat ja säga. Külastatakse Ernst Enno sünnikohta, Kivikase romaani „Nimed marmortahvlil“ tegevuspaiku Valgutal ning Hellenurme mõisas meenutatakse maadeuurijat Middendorffi, kelle sünnist möödub 200 aastat. Käiakse ka Otepääl ja Pühajärve ääres.

Väikesel Leigo järvemuusikal, mis lõpetab kokkutuleku, esinevad Anne Maasik, Heikki-Rein Veromann, Jaak Tuksam ja Andre Maaker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles