Direktoriotsingud nõudsid täiendavat vooru

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkhelid Karula vallavalitsuse ja Lüllemäe põhikooli tollase direktori Tiit Lepa (ülal paremal) vahel said alguse juba möödunud aasta sügisel, kui koolijuht esitas volikogule vastuvõtmiseks mitu lisaeelarvet. Lepa sõnul tulenes see kooli eripärast ja arenguvajadustest.
Lahkhelid Karula vallavalitsuse ja Lüllemäe põhikooli tollase direktori Tiit Lepa (ülal paremal) vahel said alguse juba möödunud aasta sügisel, kui koolijuht esitas volikogule vastuvõtmiseks mitu lisaeelarvet. Lepa sõnul tulenes see kooli eripärast ja arenguvajadustest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pikk vastasseis Karula valla ja Lüllemäe põhikooli direktor Tiit Lepa vahel leidis märtsis ootamatu lõpu – direktor otsustas lahkuda. Uut juhti pole koolil siiani, konkurss ametikohale veel tulemusi andnud pole.

Tüli, mis poolitas Karula vallas asuva Lüllemäe küla ja samanimelise põhikooli kogukonna kahte leeri, sai alguse juba läinud aasta oktoobris. Probleemidele kooli lisaeelarvetega järgnesid riikliku järelevalve käigus avastatud puudused kooli majandamises, direktori võltsingukahtlusega dokumendi hävitamine ja segastel alustel sõlmitud leping kooli remondiks.

Kui vallavalitsus eesotsas vallavanem Rain Ruusaga nägi probleemide peamise allikana kooli­direktor Tiit Leppa, siis mõnigi vallavolikogu ja koolipere liige väljendas arvamust, et Lepa puhul on tegemist visionääriga, kes ideedega kooli arengust jäänud bürokraatia ja poliitika hammasrataste vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles