Atria jäi Baltikumis esimesel poolaastal kasumisse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria Eesti AS juhatuse esimees Olle Horm tõdes, et olukord saab ainult paremaks minna.
Atria Eesti AS juhatuse esimees Olle Horm tõdes, et olukord saab ainult paremaks minna. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Soome lihatootja Atria Baltikumi ettevõtted tõid esimesel poolaastal 100 000 eurot maksueelset kasumit (EBIT), võrreldes möödunud aasta 300 000 euro suuruse kahjumiga.

Ettevõtte käive kahanes piirkonnas samal ajal 17 miljonilt eurolt 16,5 miljonile eurole, märgib Atria börsile saadetud poolaastaaruandes. Käivet mõjutas muu hulgas suve alguse kehvad ilmad, mis panid piiri grilltoodete müügile. Ekspordikäive kannatab, sest Euroopa lihaturg on üle ujutatud odava toodanguga. Odavad hinnad Eesti turul on muu hulgas kasvatanud värske liha tarbimist, mis vähendab pooltoodete müüki.

Atria märgib ära ka kõrge sigade Aafrika katku riski Eestis, kuid ettevõtte hinnangul on kasutusele võetud meetmed piisavad, et riski maandada.

Kogu kontsern sai esimeses poolaastas 652,1 miljoni euro suuruse käibe juures 9,1 miljonit eurot maksueelset kasumit.

Eestis tegutseb kontserni all Atria Eesti AS, kus töötab ligi 400 inimest ning mis on suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse. 2008. aastal saadi AS Wõro Kommertsi ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstuse omanikuks. 2009. aastal ühinesid AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles