Stardib Baltimaade suurim triatlonivõistlus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coq TriSmile 33.3 triatlon Pühajärvel
A. Le Coq TriSmile 33.3 triatlon Pühajärvel Foto: Rein Säinas

Sel nädalavahetusel saab Pühajärvel ning Otepääl juba seitsmendat aastat teoks Baltimaade suurim triatlonivõistlus, kuhu on oodata ligi 1000 osavõtjat Eestist ning kaugemaltki. Üritus tipneb pühapäeval Ferroline 111 põhidistantsiga, mis toob Lõuna-Eestisse triatlonitipud nii üksikvõistlejate kui tiimidena.

Pühajärvele oodatakse nädalavahetusel ligi tuhandet triatleeti, kes võtavad kahe päeva jooksul mõõtu kolmel distantsil. Laupäeval toimub HansoMK 33.3, kus tuleb läbida 300m ujudes, 30 km rattal ning 3 km joostes, selgitab võistluse peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.

«Osalejate hulgas on näiteks olümpiavõitja Andrus Veerpalu ning tuntud Eesti ultratriatleet Rait Ratassepp.

Muideks, Veerpalu oli 1980. aastatel lausa Eesti olümpiadistantsi meister,» lisas Juhanson.

HansoMK 33.3 on hea soojendus pühapäevasele Ferroline111 distantsile, kus mõõtu võetakse 1km ujumises, 100 km rattas ning 10 km jooksus. Distantsi iseloomustavad sajad tõusumeetrid looduskaunil Otepää kuppelmaastikul, mis on osalejatele korralikuks väljakutseks.

«Mitu korda Otepääl võistelnud kuid siiani vaid teise kohaga piirdunud taanlane Esben Hovgaard tuleb kindlasti püüdma kuldset medalit. Teda püüavad selles takistada elukutselisest triatleedist kaasmaalane Simon Langvald, Soome ratta- ja suusaäss Jarmo Rissanen ja mitmed Eesti tipud, näiteks Silver Mikk. Tiimides võistlevad teiste hulgas ka meie olümpialootused Kaidi Kivioja ning Aleksander Latin» selgitas Juhanson.

Pühajärvele on tulemas ligi 1000 osavõtjat umbes kahekümnest riigist. Peale eestlaste on võistlus väga populaarne venelaste ning lätlaste hulgas, kes hindavad professionaalset korraldust ning väljakutseid pakkuvat rada.

"Tegu on triantlonifestivaliga, kus iga pereliige leiab endale sobiva distantsi. Laste triatlonidistants Maiasmokk 11.1 toimub laupäeval  ning juba reede õhtul saab osa võtta SiS SmileRun heategevusjooksust, millega toetatakse Tallinna Lastehaigla fondi kaudu vähihaigeid lapsi, kutsub Juhanson kõiki osalema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles