Eestlaste simman Vltava jõel pani laeva vappuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunil Vltava jõel käib elav laevaliiklus. Vee pealt ja sildadelt avaneb kaunis vaade jõe kallastel paiknevale Praha linnale.
Kaunil Vltava jõel käib elav laevaliiklus. Vee pealt ja sildadelt avaneb kaunis vaade jõe kallastel paiknevale Praha linnale. Foto: Vello Jaska

Tänavune folkloorifestival Europeade peeti hiljuti maha Prahas, kus oma kunsti näitas teiste seas ka Valgamaa esindus: tantsurühm Pilleriin ja ansambel Jauram. Reisi nael oli Jaurami eestvedamisel püsti pandud simman laevasõidul Vltava jõel.

Pikk sõit Euroopa ühte kaunimasse linna Prahasse kulges tõrgeteta ning kujunes põnevaks ja silmaringi avardavaks ekskursiooniks. Bussijuht Valdo Rebane, kes Margus Kookmaaga vaheldumisi rooli keeras, on ka ise rahvatantsurühmade juhendaja ja pajatas põnevatest juhtumitest aastatepikkuses tantsusõõris toimunust. Ka oskas ta rääkida huvitavaid lugusid läbisõidetavate maade ajaloost.

Olgu siinkohal mainitud, et Tšehhimaa pealinna sõitsid Valga rühm Pilleriin ja Tõrva ansambel Jauram eestlaste rahvakultuuri tutvustama koos Saaremaa naisrühmaga Ritsikas, kes selle reisiga ühtlasi oma 30. sünnipäeva tähistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles