Ministeerium näeb maakonnas kaht-kolme tervisekeskust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää tervisekeskus
Otepää tervisekeskus Foto: Monika Otrokova

Sotsiaalministeeriumi andmetel ehitatakse või uuendatakse järgneva kaheksa aasta jooksul üle Eesti 113,6 miljoni euro eest vähemalt 35 esmatasandi tervisekeskust (ETTK). Seejuures aastaks 2018 peab neist olema valmis saanud 15. Keskuste loomine peaks tõstma perearstiabi taset ja parandama esmatasandi tervishoiu kättesaadavust.

Selleks suunab sotsiaalministeerium Euroopa Liidu regionaalarengu fondist tervisekeskuste ehitamisse ja renoveerimisse 85,2 miljonit eurot, mis koos 25% omafinantseeringuga moodustab 113,6 miljoni euro suuruse investeeringu.

Tervisekeskuse meeskond tegutseb perearsti eestvedamisel. Seal töötavad perearstid ja -õed, tervisekeskustes saavad olema füsioteraapia võimalused, mitmesuguste koduõenduse teenuste pakkumine ja ämmaemand(ad). Muud spetsialistid lisanduvad vastavalt konkreetse esmatasandi tervisekeskuse valikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles