Päästetud pääsud on pesast läinud – loodetavasti lennates

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsukeste asenduspesa
Pääsukeste asenduspesa Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Hiljaaegu kirjutas Valgamaalane heatahtlike inimeste päästetud Valga pääsupoegadest. Pääsupere sai uue kodu majaseinale riputatud palmikiust lillekorvis ja pereelu koos järelejäänud poegadega võis jätkuda.

Algul kõhklevalt, siis kindlalt võtsid vanalinnud pesa omaks ja ägedat askeldamist võisid märkajad jälgida mitme nädala jooksul. Siis saabus aga vaikus, mis andis peatselt märkajatele põhjust ärevatele signaalidele. Arvati koguni, et pesa asukatega on ootamatult juhtunud see kõige kurvem. Seda enam, et samasse aega langes pääsukeste kodumaja seina värvimine, mille käigus lindude eluaset liigutati.

Poegadega juhtus midagi küll – nimelt said nad lennuvõimelisteks. Vastasasuva lillekaupluse omanik Karin Nurmsalu, kes oligi üks heatahtlikest linnupäästjatest, ja kes ka osalt seetõttu päevast päeva pääsupoegadel silma peal hoidis, kinnitas, et lindudega on kõik hästi. «Nendega on kõik korras, olen selles kindel,» arvas Karin, "juba tükk aega sirutasid nad pesa serval tiibu ja tegid lennuharjutusi: jälgisin neid päris tihti."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles