Maakonna seakasvatajad selgitavad ministrile olukorda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Riigikogu kantselei

Maaeluminister Urmas Kruuse külastab täna, 29. juulil Viljandi- ja Valgamaad, kus kohtub maavanemate, kohalike veterinaarkeskuste juhtide ning seakasvatajatega. Kõne all on sigade Aafrika katku leiud kahes maakonnas.

«Viljandi- ja Valgamaa on Eesti seakasvatuses üks kandvamaid piirkondi ja esimesed sigade Aafrika katku leiud farmides on väga alarmeerivad ning suurendavad seakasvatussektori riske,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse. «Kõige olulisem on bioohutusmeetmete range jälgimine ning täitmise kontroll. Tegemist on agressiivse taudiga ja selle piiramiseks tuleb võtta kasutusele kõik võimalused.»  

Kruuse kohtub tänasel kohtumisel Viljandi ja Valga maavanemate, kohalike veterinaarkeskuste juhtide ning seakasvatajatega. Samuti on minister lubanud kohtuda Valgamaalase esindajatega.

Esimesed sigade Aafrika katku leiud kodusigadel avastati eelmisel nädalal Viljandimaal kahes farmis ja ühes Valgamaa majapidamiseks. Veterinaar- ja Toiduamet kinnitas ametlikult diagnoosi 20. juulil. Kokku hukati üle 500 sea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles