Juhtkiri: Noored murravad müüte

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta talu 2015. Suitsu talu, Pikasilla külas, Valgamaal. Pildil Urmas ja Elen Tekkel lastega.
Aasta talu 2015. Suitsu talu, Pikasilla külas, Valgamaal. Pildil Urmas ja Elen Tekkel lastega. Foto: ETKL

Aastaid on Eestis räägitud, kuidas noored esimesel võimalusel maalt linna pagevad ja linnanoortele maaelu ning looduses viibimine võõraks jäävad. Eks selles ole ka tõetera, sest nagu rääkis laupäevases Valgamaalases Otepää lähedal asuva Ponimaa perenaine Tiiu Toots, ei oska paljud lapsed enam looduses ollagi, kuna mõnigi neist istub päevad läbi arvuti taga, muutudes nõrgaks ja araks.

Õnneks ei ole kõik noored sugugi maapelglikud. Kui vaadata seda, kui palju on Valgamaa noortalunikud viimastel aastatel üle-eestiliselt tunnustust pälvinud, võib öelda, et meie maakonnas on rohkesti tublisid maanoori.

Alles laupäeval võitis talupidajate keskliidu parimate talude konkursil noortalunike arvestuses kolmanda koha Lauri Kõressaar Helme vallast. Keskliidu juhil Kaul Nurmel oli eile Kõressaare kohta öelda vaid ülimalt kiitvaid sõnu. «Lauri on kindlasti väga-väga tugev isiksus ning heade teadmiste ja oskustega talupidaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles