Valga sumomaadleja läheb Jaapanisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U12 vanuseklassi Euroopa meister raskekaalus Xsander Solbaja (vasakul) näitas Ungaris peetud võistlusel, et on konkurentsivõimeline ka kadettide raskekaalus. Nüüd tuleb võimalus tõestada ennast maailmameistrivõistlustel.
U12 vanuseklassi Euroopa meister raskekaalus Xsander Solbaja (vasakul) näitas Ungaris peetud võistlusel, et on konkurentsivõimeline ka kadettide raskekaalus. Nüüd tuleb võimalus tõestada ennast maailmameistrivõistlustel. Foto: Eesti Sumoliit

Augusti viimastel päevadel on kõigil sumosõpradel põhjust pilgud taas kord Jaapani poole pöörata. Osaka eeslinnas Sakais aset leidvatel sumo maailmameistrivõistlustel lööb kaasa ka Valga sumomaadleja.

Eesti Sumoliidu esindaja Riho Rannikmaa kinnitas, et Valga noormees Xsander Solbaja kuulub Eesti sumokoondise koosseisu ja lendab Jaapani poole juba 13. augustil.

«Xsander lendab Tokyosse juba 13. augustil, et valmistuda 27.–31. augustini Osaka eeslinnas Sakais toimuvateks maailmameistrivõistlusteks. Kahenädalane MMile eelnev treeninglaager on Jaapani rahvusülikooli Nihon University sumoklubis Nichiday. Treenitakse koos Jaapani koondisega kohalike spetsialistide ning Kaido Höövelsoni ja Riho Mäe juhendamisel,» rääkis Eesti sumopealik.

Rannikmaa sõnul sõidavad 13. augustil koos nimetatud treenerite ja Xsanderiga veel Jaapanisse Meelis Höövelson, Toomas Braun ja Oliver Valdre. Rannikmaa ise aga koos naiskonnaga, kuhu kuuluvad Mari-Liis Mihkelson, Pathricia Matso ja Kai Pähkel, lendab 26. augustil otse Osakasse.

Xsander, kes on 2014. aasta omavanuste parim Eestis ja Euroopas, osaleb sumo MMil nii täiskasvanute kui juunioride arvestuses. Igapäevane ettevalmistus käib noormehel praegu kodus ning nii palju kui võimalik, käiakse ka Vinnis trennis.

Kuigi noormehe Jaapanisse minekut on toetanud nii Valga linn kui Kultuurkapital ning lennupiletid on tänu sellele muretsetud, kohapealsete kulude katteks täielikku rahalist katet ei ole. See teeb Xsanderile ja tema lähedastele tõsist muret.

 Kõik, kes soovivad aidata Valga noorel sumomaadlejal Jaapanis mehetegusid teha, saavad toetussumma kanda Xsanderi pangakontole, mille number on EE592200221042881040. Xsander ise ja tema vanemad on tänulikud iga väiksemagi toetuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles