Valgamaa paistab silma puuknakkuste vähesusega

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi terviseamet pakub oma Facebooki- lehel välja, et Valgamaal ehk polegi puuke, võivad kohalikud elanikud kinnitada, et nii see siiski pole.
Kuigi terviseamet pakub oma Facebooki- lehel välja, et Valgamaal ehk polegi puuke, võivad kohalikud elanikud kinnitada, et nii see siiski pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseameti sõnul oli Valgamaa eilse seisuga ainus maakond, kus ei ole juulis registreeritud mitte ühtegi puuknakkust.

«Siin on kaks võimalust: Valgamaal kas polegi puuke või siis teavad valgakad teistest paremini, kuidas kokkupuuteid puukidega vältida,» kirjutab terviseamet oma Facebooki- lehel.

Ameti sõnul oleks mõttekas loodusesse minnes end puugikindlalt riietada, kasutada vastavaid puugipeletustooteid ja võimalusel entsefaliidi vastu vaktsineerida ning pärast kojujõudmist lasta usaldusväärsel inimesel oma keha korralikult üle vaadata. «Mida rutem pahategija oma kehalt avastad, seda väiksem on haigestumise tõenäosus,» lisas amet.

Juulis on Eestis registreeritud esialgsetel andmetel 160 puukborrelioosi ja üle 20 puukentsefaliiti haigestumise juhtu. Terviseameti sõnul on need numbrid hooaega arvestades tavapärased, sest enamik puuknakkustest registreeritaksegi Eestis juulist oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles