Priit Riemann – laulev ajaloolane

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Riemann Valga muuseumi arheoloogiasaalis, kus päris tihti tuleb külastajatele ringkäike teha.
Priit Riemann Valga muuseumi arheoloogiasaalis, kus päris tihti tuleb külastajatele ringkäike teha. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Alati teeb rõõmu kohata inspireerivaid inimesi ja üheks selliseks on kindlasti Priit Riemann – üdini rõõmus pereisa, kes teaduritöö kõrval Valga muuseumis jõuab käia laulmas koguni kahes Valga kooris. Kuigi muuseumitöö on tema sõnul pigem vaikne omaette nokitsemine, on tal sealgi ette tulnud ootamatusi ja üllatusi.

Isiklikult tunnen Priitu ajast, kui sattusin kaks suve tagasi Valga muuseumi tööle. Pooleteise aasta jooksul, mil ühes kollektiivis töötasime, tundus Priit üdini positiivsusest pakatav inimene olevat. Loomulikult võis selles rolli mängida ka tõsiasi, et oleme mõlemad ühe eriala inimesed ja seetõttu sai ikka ja jälle meenutatud ühiseid kogemusi õppejõududega või arutatud erinevaid minevikusündmusi.

Riemann ei ole põline valgalane, vaid sattunud siia väikese rännaku tulemusel. «Olen liikunud üsna ebatüüpilisel viisil põhjast lõunasse,» täpsustab ta. Nüüd on ta oma elupaiga leidnud siin, Läti piiril asuvas Valgas. «Sündisin Raplas, kuid koolis käisin hoopis Vändras, kus lõpetasin ka keskkooli.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles