Nädalavahetus toob nii päikest kui äikest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike.
Äike. Foto: Kunnar Rüsülainen

Laupäeval tugevneb ilmateenistuse andmetel Läänemere ääres kõrgrõhkkonna mõju. Öö on enamasti selge, päev õhukese pilvevinega, aga ka sajuta. Edelatuule puhangud ulatuvad öö hakul veel Virumaa rannikul 15 m/s, pärast keskööd tuul nõrgeneb.

Päev on rahulik ja rannikul briisituulega, õhtul pöördub aga kagusse ja Saaremaa rannikul tugevneb uuesti. Sooja on öösel 7..10°C-st sisemaal 15-ni rannikul, päeval 19..22°C.

Pühapäevaks jõuab Kesk-Euroopast Läänemere äärde madalrõhkkond ja toob kaasa rohke saju. Suureneva temperatuurikontrasti tõttu on ka äikest, mis võib Eesti lõuna- ja kaguosas äge olla. Öösel tugevneb kagutuul 5-11, rannikul puhanguti 14 m/s. Päeval pöördub tuul lõunasse ja edelasse ning ulatub puhanguti 15, saartel 22 m/s. Sooja öösel 12..16, päeval 17..22°C, Eesti idaservas võib 25°C ümbrusse tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles