Metsas möllavad muusad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängida saab ka paintballi.
Mängida saab ka paintballi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaal Palupera vallas Paluveskil leiavad 27.–31. juulini aset maapiirkonna noorte õppepäevad «Metsa muusad Valgamaal».

«Õppepäevade eesmärk on kogemuste vahetamine noortega tegelevate organisatsioonide vahel, et maapiirkonna noortekeskus suudaks pakkuda eri sotsiaalse väärtusega teenuseid/tegevusi,» selgitas Palupera valla noortejuht Mari-Liis Vanaisak.

Oluline osa õppepäevade puhul on tema sõnul sidustada tavaperekondades elavaid noori ning lastekodude lapsi. Õppepäevade meeskonnavaimu kasvatamise ja omavahelise tulemusliku sidustamise eest hoolitseb Kaitseliidu Valgamaa maleva meeskond.

Õppepäevadele on Vanaisaku kinnitusel tulemas üle 150 noore, kes erinevad üksteisest nii sotsiaalse tausta kui majanduslike võimaluste poolest. «Nelja päeva jooksul läbivad noored põnevaid töötubasid ning võtavad ette ühisülesandeid. Paintball, esmaabi, vibu laskmine ja luureraport on ainult väike osa pikast töötubade ning ühisülesannete nimekirjast.»

Käesolevad õppepäevad peaks andma võimaluse uute väärtuste loomiseks ka nendel noortel, kellel on sotsiaalmajanduslikult vähemad võimalused.

Tegevused viiakse läbi projektitoe abil. Projekti rahastab EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles