Ministeerium toetab maakonna bussiliiklust enam kui miljoniga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maakonnaliinidel sõidavad ATKO bussid. Pilt on illustreeriv.
Valga maakonnaliinidel sõidavad ATKO bussid. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) soovib teisel poolaastal bussitransporti doteerida 9,7 miljoni euroga. Esimesel poolaastal oli toetus 10,4 miljonit eurot, ent detsembri dotatsiooni eest tasutakse jaanuaris.

Kokku on toetuse vajadus aasta jooksul 20,1 miljonit eurot ehk 4,6 protsenti vähem kui aasta alguses planeeritud; kokkuhoid 704 000 eurot tuleb detsembri kulu üleviimisega jaanuari, samuti ettemaksega 293 000 euro eest.

Samuti on toetuse eraldamisel arvestatud ühistranspordi hinnaindeksi muutust, mis sunnib eraldatava summa suurust ümber vaatama. Ka tuleb arvestada vajadust teha ümberkorraldusi maakondade liinivõrkudes, selgub majandus- ja taristuministri käskkirja eelnõust.

Enim ehk 1,6 miljonit eurot saab Pärnumaa; seal on kogu aasta vajadus toetuseks 3,6 miljonit eurot, mis on 1,2 protsenti vähem kui esimesel aastal prognoositud. Vähem vahendeid on vaja seoses prognoositud ja tegeliku ühistranspordi hinnaindeksi vahega ning tehtud ettemaksetega. Aastaseks läbisõidumahuks prognoositakse 4,4 miljonit kilomeetrit.

Valgamaa saab teisel poolaastal 560 000 ja aasta peale kokku 1,1 miljonit eurot.

Kõige väiksema toetuse saab Hiiumaa, kus summa on teisel poolaastal 178 000 eurot ja kogu aasta arvestuses 394 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles