Talu taastub kahjutulest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Märsi kinnitusel on hävinud hoone plaanis taastada välimuselt peaaegu samasugusena nagu see enne oli. Foto on tehtud päev pärast põlengut.
Tarmo Märsi kinnitusel on hävinud hoone plaanis taastada välimuselt peaaegu samasugusena nagu see enne oli. Foto on tehtud päev pärast põlengut. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Palupera vallas Neeruti külas asuvas Lande talus on käimas tulekahjujärgsed taastamistööd. Perele esmavajalik on tänu aitajatele olemas, kuid ehitusmaterjale ja töövahendeid on veel vajaka.

Tänavuse jaanilaupäeva hilistel tundidel tuli häirekeskusele teade tulekahjust Palupera vallas Neeruti külas, kus põles lahtise leegiga kõrvalhoone, milles asusid saun, garaaž ja teised majapidamisruumid. Talu pererahvas, Tarmo ja Esta Märss on tuntud lähedal ja kaugel – Esta oma suurepäraste kondiitritoodetega ja Tarmo grillmeistrina.

Mõni päev pärast põlengut, kui Valgamaalane Lande talus pererahvaga juttu tegemas käis, paistis hoovi pealt üsna masendav pilt. Täielikult oli hävinud puukuur, tööruum, äsja valminud köök, kaks külmkambrit ja laoruum. Kuigi samas kompleksis asunud saun jäi terveks, sai see nii palju kahjustada, et vajas taastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles