Jahimees marjulisi süüdistama ei kipu

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Rosenberg
Rein Rosenberg Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 21. juulil tuli veterinaar- ja toiduametilt teade, et sigade Aafrika katk on jõudnud ka kodusigadeni. Viljandi maakonnast ja Valgamaalt Koikkülast avastati kokku kolm juhtumit. Valgamaa Jahimeeste Ühistu juhi Rein Rosenbergi sõnul on katku levikul mitu põhjust.

Üheks põhjuseks on peetud marjulisi-seenelisi, kes võisid viiruse kodusigadeni kanda. Rein Rosenbergi sõnul ei saa seda ainult nende süüks siiski pidada. «Praeguses olukorras, kus sigade juurde inimesi ei lasta, on üsna vähetõenäoline, et täiesti võõras marjuline nende juurde võiks sattuda. Tegemist pidi olema ikkagi oma inimestega, kes eksisid veterinaar- ja toiduameti ohutusnõuete vastu ning seetõttu jõudis katk kodusigadeni.»

Rosenberg rõhutas, et esmatähtis ohtusnõue on, et metsaskäigu riiete ja jalanõudega lauta minna ei tohi ning seda toonitab ka veterinaar- ja toiduamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles