Eksminister nõuab rangemat järelevalvet

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu maaelukomisjoni esimees Ivari Padar peab vajalikuks seakasvatuses range järelevalve tugevdamist, et panna piir aafrika seakatku edasisele levikule.

„Sigade aafrika katku ilming on tõsine ohusignaal seakasvatusele. Taudi levikut saab peatada ainult resoluutsete meetmete rakendamisega,“ rõhutas Padar. Ta lisas, et see tähendab nii haigestunud sigade hukkamist vastavalt taudi tõrje nõuetele kui ka hoonete põhjalikku puhastamist ja desinfitseerimist.

Padar paneb ka metsas käivatele ja marju ning seeni otsivatele inimestele südamele, et nad naastes väldiksid kokkupuutumist kodusigadega. Sellega saame vältida taudi võimalikku edasikandmist.

Padari sõnul on kõige efektiivsem vahend taudi tagajärgede likvideerimisel treileril asuva mobiilse seapõleti kasutamine, et vältida võimalikku nakkuse levikut korjuste matmise korral. Lisaks seafarmide kontrollile ja järelevalvele tuleb tõkestada metsloomade ja koduloomade juurdepääs farmidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles