Pääsupojad said uue võimaluse

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsukeste asenduspesa
Pääsukeste asenduspesa Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Hiljuti said heade inimeste abil uue võimaluse räästast pesaga tänavale kukkunud pääsupojad. Tiheda liiklusega tänava ääres poe kohal on neil nüüd uus lillekorvist kodu, kus äge askeldamine käib.

Vahel juhtub, et pääsukeste pesad räästa ja seina vahelt lahti tulevad ning alla kukuvad. Selle põhjus arvatakse olevat nii liigne niiskus kui kuivus – seda viimast ilmselt ei ole sel aastal mõtet kahtlustada. Inimese loomuses on soov aidata, heast tahtest piisas seegi kord – udusulepallid jäid elama.

Ajalehele andis vihje toreda loo kohta Valga linnavalitsuse heakorra vanemspetsialist Anne Vaigre. «Nii tore ja südamlik lugu, kirjutage sellest.» Lugu ongi armas: Karin Nurmsalu, kes Valgas Vabaduse tänaval lillekauplust peab, rääkis, kuidas ühel varahommikul töö juures aknast välja vaadates miski tema tähelepanu köitis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles