Rukkipäev liidab kohalikud laulutähed ja maailmamuusikud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste Rukkiküla juhatuse liige Oliver Loode peab oluliseks, et jätkuks riigi tugi «Sangaste» rukkisordi kasvatamiseks ning et «Sangaste» rukki eliitseeme kasvaks just Sangastes. Ka rukkipäev peaks kohalikku sorti aus hoida aitama.
Sangaste Rukkiküla juhatuse liige Oliver Loode peab oluliseks, et jätkuks riigi tugi «Sangaste» rukkisordi kasvatamiseks ning et «Sangaste» rukki eliitseeme kasvaks just Sangastes. Ka rukkipäev peaks kohalikku sorti aus hoida aitama. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Pühapäeval saab Sangastes taas teoks rukkipäev – järjekorras juba kümnes. Lisaks juubelihõngule muudab ettevõtmise ühe selle eestvedaja, MTÜ Sangaste Rukkiküla juhatuse liikme Oliver Loode sõnul eriliseks käimasolev üle-eestiline rukkiaasta.

Kuivõrd kajastub selleaastase rukkipäeva ettevõtmistes asjaolu, et käimas on rukkiaasta?

«Seekordne Sangaste rukki päev on rukkiaasta üks keskseid üritusi. Suuresti tänu teema-aastale osutuski võimalikuks päeva läbiviimine nõnda mitmekesise programmiga, kuna korraldamisele on Eesti Rukki Seltsi kaudu õla alla pannud põllumajandusministeerium. Samas oleme panustanud eelkõige olemasolevate traditsioonide jätkamisele, mis on minu meelest päeva kõige väärtuslikum osa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles