Sotsiaalmeedias levib info pedofiili kohta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mureliku ema kinnitusel kohtas tema poeg
Valga keskraamatukogu lähedal kahtlaselt käitunud meest.
Mureliku ema kinnitusel kohtas tema poeg Valga keskraamatukogu lähedal kahtlaselt käitunud meest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Murelik ema pani Facebooki info, et Valgas luurab raamatukogu juures põõsastes lapsi pedofiil, kes neid endaga kaasa kutsub. Politsei manitseb paanikast hoiduma – samas tasuks lastele üle korrata, et võõraid usaldada ei maksa.

Kuigi Valgamaalasele juhtunust teatanud inimese info põhjal on ema, kelle poeg väidetava pedofiiliga raamatukogu juures kohtus, kirjutanud ka avalduse politseisse, kinnitas politsei pressiesindaja eile lõuna ajal, et neile eraldi keegi avaldust pole teinud.

Samas kinnitas Valga politseijaoskonna piirkonnavanem Marek Käis, et politsei on teadlik sotsiaalmeedias levivast hoiatusest. «Kontrollime esmalt, kas postituses avaldatud info on usaldusväärne, ning seejärel asume infot koguma – veendumaks, kes ning millistel motiividel tolle lapse vaatevälja võis jääda.»

Käis lisas, et kuigi praegu on selle konkreetse juhtumi tagamaad veel väljaselgitamisel, ei tasu tõde teadmata  kohe pead kaotada. «Selliseid postitusi on sotsiaalmeedias ringelnud ka varem ning politsei on neid põhjalikult kontrollides saanud sagedasti selgust, et suuremal osal juhtudest on tegu olnud arusaamatusega.»

Küll aga rõhutas ta, et kui laps räägib kodus kahtlasest inimesest, kes temaga juttu püüdis teha, oleks mõistlik sellest politseile teatada. «Kui tegu ongi pahatahtliku inimesega, kes lapsega juttu tegi, siis paraku sotsiaalmeedias ringlev postitus tema tegevust ei lõpeta.»

Ettevaatlikkus on tema kinnitusel alati parim abinõu. «Seepärast soovitame vanematel lastele meelde tuletada, et võõraste inimestega ei tasu minna juttu tegema, neilt ei tohi maiustusi või muid asju vastu võtta ega nendega kaasa minna. Samamoodi on hea, kui last julgustataks oma vanematele rääkima, kui mõni kahtlane tegelane temaga kontakti on püüdnud saada, ning seejärel ka info kontrollimiseks politseile edastada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles