Thea Leitmaa muusikaga täidetud elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva muusikakooli direktor ja tegevmuusik Thea Leitmaa on tõestanud ennast ka lõõtspillimängijana.
Tõrva muusikakooli direktor ja tegevmuusik Thea Leitmaa on tõestanud ennast ka lõõtspillimängijana. Foto: Vello Jaska

Tallinnas sündinud ja kasvanud, kuid väikelinna Tõrva elupaigaks valinud Thea Leitmaa elu on täis muusikat. Muusikakooli direktori ameti kõrval on ta õpetaja, kontsertmeister mitmele koorile ja ansamblile ning rahvamuusikaansambli Jauram juhendaja. «Peale õpetamise on mulle alati meeldinud ka ise pilli mängida – lihtsalt oma lõbuks ja naudinguks,» kinnitab muusikalembene naine, kelle osavad sõrmed oskavad helisema panna nii klaveri, akordioni kui lõõtsa.

«Minu vanemad on muusikalembesed inimesed. Isa õppis nooruspõlves iseseisvalt mitut pilli mängima ja on palju aastaid koorides laulnud. Minu muusika juurde juhatamisel on aga suur osa vanaemal, kes oli kooliõpetaja ja mängis hästi klaverit. Nendel aegadel oli minu salasoov tema moodi mängima õppida,» viis ta jutu lapsepõlveradadele.

Kui tütarlaps oli umbes nelja-aastane, osteti talle väike lasteklaver, millel hakkas kohe tuttavaid viisikesi üles otsima. Ema jutu järgi olevat ta selle juurde ka laulujoru ajanud. Kuueaastaselt alustas tüdruk klaveriõpinguid Nõmme lastemuusikakoolis. Aasta pärast soovitati tal astuda Tallinna muusikakeskkooli. Keskhariduse ja klaveriõpetaja kutse sai ta aga Georg Otsa nimelises muusikakoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles