Tõrvas saab osa kammermuusika ilust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva kirik-kammersaal
Tõrva kirik-kammersaal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme, 17. juulil on Tõrva kirik-kammersaalis võimalus kuulata romantilist kammermuusikakontserti «Kammermuusika ilu», kus esinevad Taavi Reimets klarnetil ja Maarja Talts klaveril.

Reimets alustas klarnetiõpinguid 1989. aastal Pärnu-Jaagupi muusikakoolis õpetaja Madis Schmidti käe all. Keskastme klarnetiõpingud aastatel 2001–2005 jätkusid Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis õpetaja Vello Sakkose juhendamisel. 2003. aastal osales Reimets keskastme koolide konkursil, kus saavutas 3. koha.

Aastatel 2005–2010 õppis ta Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias professor Hannes Altrovi käe all. Lisaks on Reimets õpetust saanud mitmes meistriklassis Kjell Inge Stevenssoni, Michel Lethieci, Henri Boki, David Krakaueri ning Jaques Di Donato käe all, samuti saanud juhendamist Toomas Vavilovi juures.

Taavi Reimets on osa võtnud mitme orkestri tööst: Pärnu Linnaorkester, XXI sajandi orkester, Tallinna Kammerorkester, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester. Praegu mängib ta puhkpilliorkestris Saxon ja pasunakooris Õnn Tuli Õuele ning õpetab Lihula muusika- ja kunstkoolis klarneti- ja saksofonimängu.

Maarja Talts on lõpetanud Pärnu muusikakooli õpetaja Liis Potteri klaveriklassis, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi muusikaosakonna õpetaja Eve Endoja klaveriklassis ja aastal 2000 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia klaveri erialal professor Valdur Rootsi klaveriklassis.

Aastast 1997 on Maarja Talts tegutsenud kontserdikorraldajana Pärnu Agape keskuses, aastatel 1998–2001 Pärnu linnavalitsuse kultuuriosakonnas, Pärnu Linnaorkestris (2008–2010) ja aastatel 2009–2014 Pärnu kontserdibüroos. Aastatel 2008–2012 toimusid tema eestvedamisel klaveriprofessor Arbo Valdma meistrikursused Pärnus.

Klaverisaatja ja -õpetajana alustas Maarja Talts tööd Agape keskuse huvikoolis (1998–1999) ja Pärnu Kunstide Majas (2001–2002). Praegu töötab ta Pärnu muusikakoolis. Ta on sage kontsertmeister Pärnu linna koorikollektiivide juures ja laulupidude eelproovides, samuti Pärnu Linnaorkestri ja erinevate kammerkoosseisude juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles