Naabrid otsivad süüdlasi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kiirabil on kiired ajad.
Läti kiirabil on kiired ajad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal Riias peetud Läti koolinoorte 11. laulu- ja tantsupeo ajal viidi haiglasse 62 last, kellest 13 vajas haiglaravi. Varem ajakirjanduses ilmunud teadete kohaselt oli 11. juulil lõppkontserdi peaproovi ajal minestanud laste arv suurem.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Aldis-Māris Dubļānsi andmetel vajas arstiabi ka mitu piirilinna Valka kollektiividega peol osalenud last, neli neist kaotas teadvuse. Kokku osales Valkast laulu- ja tantsupeol umbes 150 last.

Versioone selle kohta, miks niivõrd massiline laste kokkukukkumine aset leidis, on Dubļānsi kinnitusel mitu. «Mõni inimene leiab, et tänapäeva Läti noored on füüsiliselt väga nõrgaks jäänud. Teised leiavad, et lastel oli pinge liiga suur: kestis ju pidu koos proovidega nädal aega. Samuti on arvatud, et lapsed tarbisid liiga vähe vett või sõid liiga vähe. Mõni süüdistab juhtunus hoopis halba ilma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles