Tõrva turukaupmehed võitlevad kolimise vastu

Dagny Viks
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu Tõrva kesklinnas bussijaamast üle tee asuv Tõrva turg hakkab tulevikus tegutsema lähedal asuva Veski tänava erakrundil. Kuigi linnavalitsejate jaoks on turu kolimine juba kindel, võitlevad turukaupmehed tehtud otsuse vastu.
Praegu Tõrva kesklinnas bussijaamast üle tee asuv Tõrva turg hakkab tulevikus tegutsema lähedal asuva Veski tänava erakrundil. Kuigi linnavalitsejate jaoks on turu kolimine juba kindel, võitlevad turukaupmehed tehtud otsuse vastu. Foto: Ülla Tamm/Valgamaalane

Tõrva keskväljaku ideekavandi järgi turg senisesse asukohta ei sobi ning linnavalitsejad soovivad selle mujale kolida. Otsus on kauplejad ärevile ajanud, nende muret jagavad ka turulised.

Tõrva turu lillemüüja Valve avaldas nördimust, et linnavolikogu turu kolimisega seotud otsused nendega läbi rääkimata ära tegi. «Meiega ei kõnelenud linna poolt keegi. Nad soovisid lihtsalt turu praegusest asukohast kiiresti ja salaja kõrvaldada.»

Sama meelt oli turul kartuleid, maasikaid, seeni ja muud värsket kraami müünud Marju. «Meid tahetakse lihtsalt ära nullida. See on ju seljataga tehtud otsus,» rääkis Marju. Tema meelest on otsus absurdne. «Igas linnas asub turg bussijaama juures. Selle koha nimi ongi turuplats.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles