Juhtkiri: Loom tähendab vastutust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

On tore, kui töölt, koolist või reisilt tulles keegi sind rõõmsalt tervitab. Alati ei peagi tervitaja olema teine inimene: ka neljajalgne sõber on reeglina väga õnnelik, kui pererahvas koju saabub.

Tihti peitub põhjus, miks loom peremehe või perenaise naasmist pikisilmi ootab, tühjas kõhus. Suurema tõenäosusega võib selline olukord ette tulla suvel, kui omanikud rohkem reisivad. Inimene võib mõelda, et jätab lemmikule toitu mitmeks päevaks, aga paraku puudub loomal planeerimisoskus. Nii sööb ta end tihti esmalt varuks jäetud toidust haigeks, mõne järgmise päeva aga veedab näljas.

Seega tuleks loomaomanikul enne mitmeks päevaks kodust lahkumist hoolega mõelda, kas ja kui kaua lemmik omapead hakkama saab. Kui vähegi võimalik, tuleks hankida nii-öelda koduhoidja, kes pererahva äraolekul majapidamises toimetab ning muu hulgas loomade eest hoolitseb. Või siis leida keegi, kes iga päev neile süüa viib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles