Sarvilised trügivad teedele ja võõrastele maadele

Liisi Ploom
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei soovitus on, et kui näete lehmi sõiduteel, tuleks politseile sellest teada anda.
Politsei soovitus on, et kui näete lehmi sõiduteel, tuleks politseile sellest teada anda. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viimasel ajal on korduvalt kuulda olnud uitavatest lehmadest, kes uljalt liikluskeerisesse või naabrite aeda sattunud ja seal pahandust teevad. Palju meelehärmi on tekitanud lehmapidamine suisa maakonnakeskuses.

Politsei on viimasel ajal saanud mitu teadet, et lehmad korraldavad hulga pahandust paigas, kus nad kohe kindlasti poleks tohtinud olla. Viimane taoline teadaolev intsident oli eelmisel neljapäeval Pühajärve külas, kui kümmekond lehma pääses aedikust välja ja lõhkus aeda. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli sõnul käisid kohapeal vallaametnikud ning nüüd tegeleb juhtumiga edasi politsei.

Otepää piirkonnapolitseinik Jaana Toode sõnas, et juhtumit ei tohiks üle tähtsustada. "Probleem on palju laiem, sest lahtipääsenud loomi, kes kõrvalistel maadel kahju tekitavad, on teisigi ja igal pool. Kuna loomale vaevalt et keegi selgeks suudab teha, et naabri peenral või põllumaal ei tohi tallata, aitaks sellised juhtumeid ennetada korralik karjaaed, kust loomad välja ei pääseks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles