Kolm Valgamaa veekogu saab ohutuspüstaku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute veepüstakute avamine Pärnus
Uute veepüstakute avamine Pärnus Foto: Päästeamet

Koostöös kohalike omavalitsuste ja kogukonnakeskustega paigaldab päästeamet kasutatavate valveta veekogude äärde sel suvel 34 täiesti uut veeohutuspüstakut.

Püstakute eesmärk on pakkuda inimestele informatsiooni veeohutusest, esmaabist ja päästevahendi kasutamisest ning need annavad ka võimaluse õnnetuse korral abivahendi järele haarata. Kiire abi kutsumiseks on sinna märgitud ka asukoha koordinaadid. Uued püstakud said täna, 9. juulil üles Pärnusse, lähinädalatel paigaldatakse neid ka teistesse Eesti paikadesse.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo täpsustas Valgamaalasele, et koostöös Valgamaa vallavanematega sündis mõte lisada maakonda tänavu kolm uut püstakut: Tõlliste valda Laatre paisjärve äärde, Hummuli valda Koorküla Valgejärve ning Õru valda Õru puhkeala supluskoha juurde.

Lisaks parandatakse kümneid eelmisel aastal paigaldatud püstakuid, varastatud päästerõngad või viskeliinid asendatakse uutega. Valgamaal läbib Pintson-Käo andmetel uuenduskuuri Otepäält kaks kilomeetrit ida pool asuva Pilkuse järve äärne püstak, millel on rõnga kinnituskoht katki.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Intsu sõnul on Eestis palju armastatud ujumiskohti, kus puudub rannavalve, ja nende asukohtki ei pruugi olla alati asula lähedal, kus abi kiirem.

«Andsime sel aastal taas kohalikele omavalitsustele võimaluse lisada valveta veekogude äärde, kus inimestele meeldib suplemas käia, veelgi abivahendeid. Kahjuks tuleb lisaks uutele püstakutele tegeleda ka eelnevatel aastatel paigaldatute uuendamisega. Igal suvel rüüstatakse veeohutuse abimehi ja varastatakse kümneid päästerõngaid või viskeliine. Seetõttu täiendame ka juba rajatud püstakuid uute vahenditega. Mõnedes kohtades kaalume ka päästevahenditele GPS-seadmete paigaldamist,» lisas Ints.

«Alates aastast 2012 on paigaldatud 143 püstakut, millele lisanduvad veel tänavu paigaldatavad. Paneme kõikidele inimestele südamele, et püstakutel olevad päästevahendid on mõeldud päästmiseks ning kindlasti ei tohiks neid rikkuda ega varastada. Seetõttu on ka päästerõngal lause »Kui varastad päästerõnga, varastad elu«.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles