Naaberriigi president külastas Eestit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves, kes võõrustas Läti eile ametisse astunud presidenti Raimonds Vējonist, nimetas tähelepanuväärseks, et esimese välisvisiidi teeb Läti riigipea just Eestisse.
Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves, kes võõrustas Läti eile ametisse astunud presidenti Raimonds Vējonist, nimetas tähelepanuväärseks, et esimese välisvisiidi teeb Läti riigipea just Eestisse. Foto: Birgit Püve / Vabariigi Presidendi Kantselei

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna, 9. juulil Kadriorus Eestisse visiidile saabunud Läti uue presidendi Raimonds Vējonisega. Presidendid rääkisid kohtumisel Eesti ja Läti suhetest ning rahvusvahelisest olukorrast.

Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilves nimetas tähelepanuväärseks, et esimese välisvisiidi teeb Läti riigipea just Eestisse. „See on kinnitus Eesti ja Läti läbipõimunud sidemetest nii poliitilistes, riigikaitselistes ja majanduslikes küsimustes, samuti kultuuri ja hariduse vallas,“ sõnas president Ilves, meenutades, et Läti uus riigipea on õppinud ka Tallinna Tehnikaülikoolis.

Eesti riigipea iseloomustas Läti nüüd lõppenud Euroopa Liidu eesistumist kui silmapaistvat ja edukat poolaastat, see oli ka Eestile oluline kogemus, mida lätlased meiega avameelselt jagasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles