Juhtkiri: Raha taha asi ei jää

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Pavlova lavastatud vabaõhuetendus "Mustlaslaager läheb taevasse" Palupera vallas
Anita Pavlova lavastatud vabaõhuetendus "Mustlaslaager läheb taevasse" Palupera vallas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui vahepeal räägiti üle Eesti häälekalt maaelu väljasuremisest, siis nüüd on sellised jutud mõnevõrra vaibunud. Küll kuuleb päris palju, kuidas inimesed maale kolivad või leiab väikestes kohtades aset omapäraseid ja suurejoonelisi ettevõtmisi.

Kõige häälekamalt on tuntud inimestest enda Valgamaale kolimisest üldsusele teada andnud kirjanik Sass Henno. Viimasel ajal tegutseb kirjamees aktiivselt turunduse alal. Sestap ei tasu imeks panna, et jõuliste positiivsete sõnumitega maaelu ja Valgamaa võlude kohta on ta teinud maakonnale korralikku reklaami – seejuures suures osas täiesti tasuta.

Suurepärase tõestuse, kuidas väiksesse kohta kolinud ning kohalikega hea kontakti leidnud hakkaja inimene väikses kohas elule uue hoo anda suudab, pakub 2002. aastal Palupera valda Astuvere külla Külamäe tallu elamise soetanud tantsu- ja näitejuht Anita Pavlova. Eelmisel nädalal etendus tema koduõuel suurejooneline vabaõhulavastus, kus tegi kaasa sadakond inimest. Vaatemäng meelitas kohale umbes pool tuhat huvilist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles