Juhtkiri: Paneme end võõra olukorda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Pagulastemaatika on Eesti avalikkuse tähelepanu all olnud juba kuid. Viimastel nädalatel on aines eriti tuliseks muutunud. Polegi eestlasi ammu nii kirgliku ja põhimõttekindlana näinud. On neid, kes igasuguse sisserände vastu, teiste arvates on ainuõige abivajajaid aidata.

Selle asemel, et vastaspoole arusaamasid mutta trampida ja enda arvamust jumaliku tõena kuulutada, võiks säilitada kainet meelt ning oma nägemuse kinnitamiseks selgeid argumente leida.

Tänases Valgamaalases saavad sõna eri mõttemaailmadega omavalitsuste esindajad. Kui Tõrva linnapea Maido Ruusmann usub, et eesti rahva püsimajäämise huvides ei ole mõistlik ühegi võõra kultuuri esindajat vastu võtta, siis Valga linnavolikogu esimees Ivar Unt näeb pagulastes pigem puuduolevaid töökäsi ja väheneva rahvastikuga kimpus piirilinna päästerõngast. Unt usub ka, et sõjapõgenike abistamiseks tuleb oma panus anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles