Külamäe talus pidutses mustlaslaager

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaõhuetendus Palupera vallas
Vabaõhuetendus Palupera vallas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva õhtul astusid   Palupera valla Külamäe talus poole tuhande pealtvaataja ette sadakond mustlast.Kohaliku tantsu- ja näitejuhi Anita Pavlova suurejooneliselt lavastatud vabaõhuetendus "Mustlaslaager läheb taevasse" oli kordumatu ja meeleolukas .

Veerand tundi i enne etendust olid enamik taluõue pandud   istepinkidest pealtvaatajate poolt hõivatud.Rahvast aga aina vooris juurde.Terve suur heinamaa oli parkinud sõiduatosid täis. Ei lugenud küll üksipulgi  etendusele kohaletulnuid üle , kuid viiesaja ringis oli inimesi küll.Niisugune suur menu oli meeldivaks üllatuseks, kuid samal ajal ka korraldajatele tunnustuseks.

Külalisi  võtsid talus  vastu mustalasneiud, kes pakkusid mahla ja rosina- ning meekukleid. Põlesid lõkked, püsti oli pandud püstkojad. Pealtvaatajad said istet võtta pinkidel, puupakkudel, vaipadel ja tekkidel.Korraldajate poolt oli pealtvaatajatele loodud tõeline mustlaslaagri õhkkond. Ka ilmataat oli seekord korraldajatega mestis ning suveõhtu  oli  soe ja mõnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles