Uued näitused pakuvad nii mõtteainet kui silmailu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumis saab juuli lõpuni imetleda valgalase Mai Normani pitsinäitust. Kolmapäevasel avamisel oli kaunist näputööd uudistamas hulk linlasi.
Muuseumis saab juuli lõpuni imetleda valgalase Mai Normani pitsinäitust. Kolmapäevasel avamisel oli kaunist näputööd uudistamas hulk linlasi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumis on kolmapäevast kaks uut näitust. Ühel neist on näha etnograafilised fotod sajanditagusest eluolust ja teisel pilkupüüdvad peened pitsid – needki ajaloohõngulised.

Muuseumi kuraator Viive Joonas lubas avamisele kohale tulnud mitukümnele inimesele, et kindlasti saavad nad  fotosid vaadates mõtteainet ning pitse imetledes silmailu.

Fotonäitusel on ungarlasest etnograafi, rahvaluuleteadlase ja tõlkija Aladár Báni (1871–1960) 40 päevapilti eesti talupoegade elust, mis ta tegi oma kogumisretkel Eesti saartel ja Setumaal 1911. aasta suvel. Tallinna ungari instituudi juhataja Urmas Bereczki selgitas, miks väljapanekul on pealkiri «Eesti avastamine».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles