Haigekassal algas uus hambaravi valikupartnerite lepinguperiood

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Valga hambaarst Helle Org.
Pildil Valga hambaarst Helle Org. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädalal kinnitas haigekassa juhatus laste hambaravi ja ortodontialepingupartnerite valikukonkursi tulemused. Uus valikupartnerite lepinguperiood algas 1. juulist 2015 ja lõppeb 30.06.2019.

«Haigekassa tasub alla 19-aastaste laste hambaravi eest oma lepingupartnerite juures. Kontrollige aga alati üle, et valitud hambaarstil oleks leping haigekassaga,» teatas haigekassa haigekassa kommunikatsiooni peaspetsialist Vivika Tamra.

Kui leping puudub, peab lapsevanem teenuse eest ise tasuma täies mahus ning seda raha haigekassalt tagasi ei saa. Haigekassa tasub vaid nende teenuste eest, mis on kirjas Eesti Haigekassa tervishoiuteenuste loetelus.

Pärast 19aastaseks saamist osutatakse tasuta hambaravi ühe aasta jooksul ainult juhul, kui ravivajadus ilmnes isiku viimase visiidi ajal enne 19aastaseks saamist. Tasuta teenust saab sama hambaraviteenuse osutaja juures, kus ravivajadus tuvastati.

Haigekassa rahastab ka laste ortodontiat (sh breketid), kuid ainult teatud juhtudel. Seda tehakse raskete diagnooside korral, mille kohta saab täpsemat infot haigekassa kodulehelt.

«Nende partneritega, kellega hambaravi ja ortodontia teenuse leping lõppeb, sõlmitakse lepingupikendus, mille alusel tagatakse nende partnerite juures seisuga 30.06. ravijärjekorras või ravil olnud patsientidele osutatavate teenuste rahaline hüvitamine kuni selle aasta lõpuni,» teatas haigekassa. Seega ei pea ükski kindlustatu muretsema, et vajalik ravi jääb konkursil mittevalituks osutunud teenuseosutaja juures pooleli või ei toimu kokkulepitud ajal. Edaspidi on kindlustatul võimalik valida endale sobiv teenuseosutaja haigekassa lepingupartnerite seast.

MEELESPEA:

- esimest korda võiks lapsega hambaarsti külastada lapse esimese hamba lõikumisel või umbes aastase lapsega,

- alla 19aastastele lastele on hambaravi haigekassa lepingupartnerite juures tasuta,

- hambaarsti tuleks külastada regulaarselt vähemalt kord aastas,

- hambaid tuleb pesta hommikul ja õhtul ning kasutada selleks fluoriidiga hambapastat,

- janu korral tuleks juua vett.

Eesti Haigekassa laste hambaravi lepingupartnerid Valga maakonnas 1.juulist 2015

Ortodontiakeskus OÜ (Valgas), Valga Haigla AS (Valgas), Otepää Tervisekeskus SA (Otepääl), Elva Hambaravi OÜ (Palupera vallas), Helle Muruväli Hambaravi (Tõlliste vallas), Kesklinna Hambaarstid OÜ (Tõrvas), Species OÜ  (Tõrvas), Randveri Hambaravi OÜ (Valgas), Hampel OÜ (Valgas), Dendalia OÜ  (Valgas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles