Regionaalküsimustega tegeleb peatselt rahandusministeerium

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas saab tasuta õigusnõustamist maavalitsuses.
Valgas saab tasuta õigusnõustamist maavalitsuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus kiitis  heaks siseministeeriumi ja rahandusministeeriumi põhimääruse muudatused, mille kohaselt liigub regionaalküsimuste valdkond siseministeeriumist rahandusministeeriumisse.

Seadusemuudatusega viiakse muu hulgas selle aasta 1. septembrist rahandusministeeriumi valitsemisalasse riigihalduse ministri vastutusvaldkonda kuuluvad kohaliku omavalitsuse arendamise, regionaalhalduse ning regionaalarengu kavandamise ja koordineerimise ning ruumilise planeerimise üleriigilise korraldamisega seotud ülesanded ja nende ülesannete täitmisega seotud osakonnad ja asutused.

Koos regionaalvaldkonna ületulekuga lähevad rahandusministeeriumi valitsemisalasse ka maavalitsused.Valdkond läheb riigihalduse ministri vastutusvaldkonda.

Muudatused ei too kaasa riigieelarve kulude suurenemist, kuna regionaalarengu osakonna, regionaalhalduse osakonna ja planeeringute osakonna üleviimisel rahandusministeeriumisse antakse üle osakondadega seotud personali- ja majanduskulud.

Kolimisega seotud kulud kaetakse rahandusministeeriumi ja siseministeeriumi eelarvest. Ümberkorraldamise tõttu viiakse rahandusministeeriumisse kokku üle 60 ametnikku ja töötajat. Muudatus on osa valitsuse tegevusprogrammi elluviimisest, mille üheks eesmärgiks on tuua siseministeeriumist rahandusministeeriumisse üle regionaalhalduse ja regionaalpoliitika kujundamise funktsioonid.

Ühtlasi ajakohastatakse ja viiakse kehtiva õigusega kooskõlla siseministeeriumi põhimääruses siseturvalisuse valdkonna ning Euroopa Liidu ja välissuhete osakonna ülesandeid reguleerivad sõnastused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles